Dobrý deň, KIDO priatelia.

Krok za krokom prichádzajú od našich obchodných partnerov nové nápady, skúsenosti a zariadenia, preto vám odporúčame Stabilo Base Doro. Tento mesiac budeme riešiť problém nedostatočnej stabilizácie panvy a trupu v rôznych typoch invalidných vozíkov, ktoré sú na trhu. Veľa rodičov tiež žiada Doro do svojich kočíkov.

Prečo je to pre nich atraktívne?
Ukážem vám, poďme!

Stabilo Base Doro - sedačka s medzinožným klinom a s laterálnymi bočnicami na stabilizáciu panvy

Stabilo Base Doro – sedačka s medzinožným klinom a s laterálnymi bočnicami na stabilizáciu panvy

 

Base Doro je výsledkom spolupráce s odborníkmi v oblasti detskej rehabilitácie a fyzioterapeutom NDT Bobath. Base DORO vznikol ako potreba sedadla pre konkrétnu pacientku, sedadlo ktoré dokáže korigovať panvu a abdukovať nohy. Sedadlo malo navyše poskytovať stabilizáciu nad panvovým pletencom, súčasne správny sed a pocit bezpečia, pretože pacient pri dostatočnej opore celej panvy dokázal samostatne ovládať trup. Tak vzniklo Stabilo Doro – podsedák „poduška“ s klinom, prídavné krídelká/chlopne držiace panvu a siahajúce nad panvový pás s neoprénovým popruhom, ktorý spojením pelotiek zaisťuje tuhosť celého systému.

Hlavný efekt

Stabilo Doro pomáha našim používateľom/klientom podporiť ich potenciál na aktívnejšie sedenie. Komplexná stabilizácia panvy a správny spôsob sedenia vedú k zvýšenej pohyblivosti, napomáha posilňovaniu svalového aparátu a zaisťuje väčšiu nezávislosť tým, že umožňuje stabilnú oporu a tým aj viac možností na vykonávanie rôznych činností.

stabilo-base-doro

Aplikácia

Väčšinou, keď do kočíka vložíme prídavnú chrbtovú opierku, používateľ sa automaticky posunie o niekoľko centimetrov dopredu. Je to riskantné v invalidných vozíkoch, kde nie je možné nastaviť hĺbku sedadla, pretože to má vplyv na držanie tela a obmedzuje niektoré funkcie užívateľa. Stabilo Base Doro ako podsedák, prispôsobuje invalidné vozíky konkrétnym užívateľom tým, že vypĺňa sedaciu časť, nie operadlo. Poskytuje teda dobrú stabilizáciu panvy a dolnej časti trupu, takže ho môžeme použiť v mnohých typoch kočíkov/vozíčkov, ktoré nemajú vnútorný stabilizačný systém panvy a trupu a nastaviteľnú hĺbku sedenia, bez rizika posunu užívateľa príliš dopredu.

Vankúše Stabilo Doro predstavili niektorí naši distribútori.
Recenziu Petra z AATGB si môžete prečítať nižšie:

„Podsedák Doro posúva podporu sedenia na novú úroveň. Pokiaľ je nám známe, nič iné neposkytuje len v jednom vankúši, stupeň podpory a nekonečnú variabilitu každej osobe (klientovi alebo pacientovi). Pre ergoterapeutov bude odporúčanie posturálneho sedenia oveľa jednoduchšie – a nákladovo efektívne. Len jeden vankúš dokáže premeniť takmer akúkoľvek stoličku na postuprálne kreslo a zabezpečiť vhodnú oporu pre vozíčkarov. Poskytuje prenosný komfort.

Máme 4 veľkosti - dosiahneme tak na rôzne vekové skupiny užívateľov

Máme 4 veľkosti – dosiahneme tak na rôzne vekové skupiny užívateľov

Tu je niekoľko príkladov, ako sa dá Stabilo Doro použiť v rôznych kočíkoch a kočíkoch:

V našej praxi pozorujeme, že existuje potreba vybaviť kočíky a invalidné vozíky poduškami Stabilo. Stabilo Base Doro je dobrým príkladom, ale nie jediným. Máme v ponuke niekoľko ďalších nápadov, ktoré predstavíme v nasledujúcich mesiacoch. Medzitým môžete premýšľať o požiadať o bezplatnú konzultáciu a odskúšanie podsedáku Stabilo Base Doro.

Veľmi pekne ďakujem, že ste venovali pozornosť a prečítali ste si tento článok.
Mám ambíciu poskytovať vám hodnotné a relevantné informácie aj do budúcna.

Prajem vám všetko dobré!

S pozdravom
Slavka Reháková